Jedálny lístok

02.03.2011 11:13

 

Základný jedálny lístok

 

Polievky

 

Hovädzí vývar s mäsom a cestovinou

 

Slepačí vývar s mäsom a cestovinou

 

Kapustnica s mäsom a hubami

 

Kuracie mäso

 

Pečené kuracie stehná

Kuracie stehná pečené

 

Kuracie prsia vyprážané

Kuracie prsia obaľované v trojobale alebo cestíčku

 

Kuracie závitky vyprážané

Porcia do zlata vyprážaných kuracích pŕs, plnených šunkou a syrom

 

Kuracie prsia s broskyňou zapečená syrom

Kuracie mäso opečené na prírodno, zapekané so syrom a broskyňov

 

Kuracie na poľovnícky spôsob

Porcia duseného, na menšie kúsky nakrájaného kuracieho mäsa na slanine s cibuľou, vínom, šampiňónmi a korením. Mäso je mäkké a šťavnaté. Vôňa a chuť sú charakteristické po dusenom mäse, slanine, šampiňónoch, víne a pochutinách.

 

Bravčové mäso

 

Bravčový rezeň vyprážaný

Bravčové mäso obalené v trojobale alebo cestíčku.

 

Čiernohorský bravčový rezeň

Bravčové mäso obalene v zemiakovom cestíčku, posypané syrom.

 

Bravčové medailónky na šampiňónoch

Porcia dusených bravčových medailónikov, poliata smotanovou omáčkou primerane hustej konzistencie, s vložkou šampiňónov, posypaná petržlenovou vňaťou. Mäso je šťavnaté a primerane mäkké. Vôňa a chuť sú charakteristické po dusenom mäse, šampiňónoch a smotane.

 

Hovädzie mäso

 

Roštenka na kežmarsky spôsob

Porcia dočervena opečeného rezu z nízkej roštenky, poliata šťavou redšej konzistencie s vložkou zeleniny a ozdobená opečeným párkom. Mäso je krehké, šťavnaté a na reze rúžové. Vôňa a chuť sú charakteristické po opečenom mäse a šťave zo zeleninou, zvýraznenej vínom a smotanou.

 

Sviečková na spôsob stroganov

Porcia na hrubšie rezance nakrájanej sviečkovice rýchlo opraženej, spojená smotanovou šťavou primerane hustej konzistencie. Mäso je šťavnaté. Vôňa a chuť sú charakteristické po opečenom mäse a smotane, zvýraznené rajčiakovým pretlakom.

 

Medailón zo sviečkovice na šampiňónoch

Porcia opečeného rezu zo sviečkovice, guľatého tvaru, poliata jemnou šťavou redšej konzistencie, s vložkou šampiňónov. Mäso je krehké, šťavnaté a na reze rúžové. Vôňa a chuť sú charakteristické po opečenom mäse a šampiňónoch.

 

3 druhy mäsa

Kuracie prsia, bravčové karé, hovädzia roštenka, grilované mäso podliate základnou hnedou omáčkou posypané syrom.


www.festasro.sk
Vytvorte si web stránku zdarma! Webnode